Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили хід осіннього призову та комплектування армії за контрактом

У ХОДА обговорили хід осіннього призову та комплектування армії за контрактом

Селекторна нарада з відповідних питань відбулась під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна 20 жовтня.

Відкриваючи нараду, він зазначив, що питання призову та комплектування армії за контрактом в області знаходиться на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної.

«Питання не тільки в звітності, а у нашій спроможності безумовного виконання державного завдання, ми розуміємо важливість виконання поставлених завдань у сьогоднішніх умовах», - сказав Олександр Скакун.  

Відповідно до даних обласного комісара Харківського обласного військового комісаріату, полковника Юрія Калгушкіна, обласна, районні та міські призовні комісії почали працювати з 2 жовтня 2017 року.

«Планове завдання з відправлення молодого поповнення у війська восени цього року становить 900 осіб. Відповідно до потреб війська планове завдання може бути збільшене,  - повідомив Юрій Калгушкін. - Станом на 19 жовтня до військових частин ЗСУ та частин НГУ було відправлено 254 чоловіка. Наразі районними призовними комісіями по командах було призначено 657 чоловік, що складає 73% від загального планового завдання».

Найкраще впорались з виконанням планових завдань призовні комісії Близнюківського району - 142%, Куп’янського району – 136%, м. Ізюму - 112%, Шевченківського району області - 110%. У Балаклійському, Ізюмському, Красноградському та Сахновщинському районах завдання виконане на 100%.

Також Юрій Калгушкін підбив підсумки роботи з відбору громадян на військову службу за контрактом у III кварталі цього року. За його даними, планове завдання виконано на 100%.

«У IV кварталі в першу чергу контрактниками будуть комплектуватися бойові частини. Слід звернути увагу на підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, які виконують бойові завдання в зоні АТО. Для військових, що проходять службу на лінії зіткнення, до місячного забезпечення додається 10 тис. грн, на 2-3 лінії в зоні АТО - 4,5 тис. грн. Згідно з новою постановою КМУ №704 від 30 серпня 2017 року передбачено одноразову виплату після укладання першого контракту. Для рядового складу - 14 тис. грн, сержантського - 15800 грн, для офіцерського – 17600 грн», - навів дані Юрій Калгушкін.

На завершення наради було розглянуто питання стану ведення обліку військовозобов’язаних та призовників у Харківській області.

Начальник відділу обліку та бронювання Харківського обласного військового комісаріату Григорій Шеремет заявив, що в цьому році було перевірено 1136 підприємств, установ , організацій, сільських та селищних рад. До відповідальності притягнуто 156 керівників та посадових осіб, відповідальних за ведення військового обліку.

«Для підвищення рівня кваліфікації військово-облікового персоналу Департаментом оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА спільно з обласним військовим комісаріатом відпрацьовано методичні рекомендації щодо організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов’язаних органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та навчальними закладами», - сказав Григорій Шеремет.