Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пам’ять загиблих воїнів АТО вшанували на Алеї Слави на 18-му кладовищі

Пам’ять загиблих воїнів АТО вшанували на Алеї Слави на 18-му кладовищі

Квіти на могили 34 українських бійців поклали рідні, бойові побратими, волонтери та представники керівництва області.

Алею Слави на 18-му кладовищі в Харкові створили всього за кілька літніх місяців. Ідея впорядкувати могили воїнів АТО та об’єднати їх у алею належала голові Всеукраїнського об'єднання сімей загиблих і зниклих безвісти захисників України Марині Поляковій та засновнику ГО «Східний корпус» Анатолію Сидоренку.

«На початку літа домовилися, що необхідно встигнути створити алею до 14 жовтня. Зробили все дуже швидко, - розповіла волонтер Ярина Чаговець. - На жаль, ще 2 могили мають упорядкувати – на тому тижні тут були поховані два наших хлопці».

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк відзначив, що створення Алеї Слави стало результатом об’єднання зусиль громадськості та влади.

«Сьогодні ми віддаємо шану тим героям, які поховані на цій алеї. Нашим землякам, харків’янами, які віддали найдорожче, що є в людини, – життя - задля того, щоб ми могли жити під мирним небом, могли розбудовувати нашу область та нашу Україну. Їхня жертовність вимагає від нас відповідальності. Ми зобов'язані шанувати пам'ять цих людей та на їх прикладі вчити дітей, ростити майбутні покоління», - сказав Михайло Черняк, звертаючись до всіх присутніх на заході.