Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році на Харківщині планують ввести в експлуатацію 480 тис. кв. м житла

У 2017 році на Харківщині планують ввести в експлуатацію 480 тис. кв. м житла

Питання житлового будівництва в області обговорили 29 вересня під час селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

«Харківська область є одним з лідерів в Україні за здаванням житла в експлуатацію. Завдяки потужній будівельній галузі в регіоні, зусиллям будівельників ми в цьому році плануємо показати серйозні результати – до кінця року здати в експлуатацію 480 тисяч квадратних метрів житла. Це дуже висока планка. Для прикладу, в минулому році в регіоні було здано в експлуатацію 380 квадратних метрів житла», - сказав Євгеній Шахненко.

За інформацією в. о. директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Юрія Фурсова, в 2017 році в регіоні введено в експлуатацію понад 240 тис. кв. м житла, що становить 50,2% від запланованого показника та на 25,5% більше, ніж за відповідний період минулого року.

«По багатоквартирному житловому будівництву ситуація повністю контрольована – введено в експлуатацію 32 будинки загальною площею житла 106,9 тис. кв. метрів, що на 16% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року. До кінця року планується здати ще 50 будинків загальною площею житла 292, 9 тис. кв. м. Це дозволить виконати план у повному обсязі», - сказав Юрій Фурсов.

По індивідуальному житловому будівництву введено в експлуатацію 558 будинків загальною площею житла 89,7 тис. кв. м. Це 74,8% від запланованого обсягу.