Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанську обговорили готовність районів області до опалювального сезону

У Вовчанську обговорили готовність районів області до опалювального сезону

Кущове засідання обласного штабу з підготовки господарчої сфери Харківщини до осінньо-зимового періоду пройшло 26 вересня під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

У ході наради було перевірено стан готовності до зими Вовчанського, Великобурлуцького, Дворічанського, Печенізького, Шевченківського, Чугуївського району та міста Чугуїв, Куп’янського району та міста Куп’янськ.

Звертаючись до керівників районів, Євгеній Шахненко наголосив на тому, що на даний момент готовність котельних та об’єктів соціальної та культурної сфер до опалювального сезону має складати 100%.

«Всі теплові підприємства мають отримати акти Держохорони праці. Якщо в когось є проблемні питання, будемо допомагати вирішувати, щоб вступити в опалювальний сезон вчасно у повній готовності», - підкреслив заступник голови ХОДА.

За інформацією директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, підготовку об’єктів теплопостачання районів, які розглядалися під час штабу, завершено, за винятком міста Куп’янськ та Чугуївського району. Вони планують завершити підготовку до 1 жовтня. Теплові мережі названих районів готові на 50%, роботи також будуть завершені до 1 жовтня. Водопровідно-каналізаційне господарство повністю готове до функціонування в осінньо-зимовий період.

Особливу увагу учасників наради Євгеній Шахненко звернув на необхідності встановлення лічильників тепла у багатоквартирних будинках.

«Глава області Юлія Світлична поставила задачу обладнати лічильниками всі будинки. Це надзвичайно важливе соціальне питання: люди мають платити за спожиті послуги, а не безгосподарність постачальників», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Як повідомила начальник Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан, об’єкти медичної сфери названих районів практично повністю готові до зими. З 219 об'єктів на даний момент готові 214. На 100% підготовлені системи опалення та топкові об’єкти охорони здоров’я. Запаси вугілля становлять 116 тонн - 100% від плану.

«У закладах районів, які розглядаються, при підготовці до опалювального сезону проведено капремонти на суму 2,4 млн грн та поточні ремонти на загальну суму 2,8 млн.  Встановлено 850 економних приладів освітлення, 400 віконних і 58 дверних блоків», - повідомила Галина Сіроштан.

За інформацією Департаменту освіти ХОДА, заклади освіти районів виконали заходи з підготовки до роботи взимку практично на 100%. Загалом підготовлено 108 котелень, запаси вугілля для закладів освіти до кінця року становлять 100% від плану.