Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки блискуче виступили на Світовій серії в Ташкенті

Харківські синхроністки блискуче виступили на Світовій серії в Ташкенті

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Збірна України з синхронного плавання, яка повністю складається з харків’янок, завоювала чотири золоті та одну срібну медаль заключного етапу Світової серії, що з 22 по 24 вересня відбувся в столиці Узбекистану.

У Ташкенті збірна України, до складу якої увійшли Анна Волошина, Ксенія Сидоренко, Анастасія Савчук, Єлизавета Яхно, Яна Нарежна, Олександра Кашуба, Аліна Шинкаренко, Валерія Апрелєва, Владислава і Марина Алексєєви, перемогла в усіх видах програми, окрім мікст-дуетів, де не виступала.

Вихованки Олесі Зайцевої, Валерії Меженіної та головного тренера збірної України Світлани Саїдової посіли перші місця в змаганнях груп (183.8393 балів у сумі - за довільну та технічну програми), комбі (92.9333) та хайлайті (92.3333), впевнено перевершили в цих видах програми збірну команду Узбекистану, яка посіла другі місця.

Ще одну золоту медаль українки здобули в змаганнях дуетів. Анна Волошина та Єлизавета Яхно за свою технічну та довільну програми отримали від суддів у сумі 182.1780 балів. Друге місце з результатом 167.0070 балів посів дует з Білорусі, бронзова медаль дісталася парі з Узбекистану.

Анна Волошина в змаганнях солісток посіла друге місце з результатом 184.0493 балів. Перемогла в цьому виді змагань досвідчена іспанка Она Карбонель - 187.3419 балів. Бронзовою призеркою в соло стала Гульсанам Юлдашева з Узбекистану (155.0443).

Варто зазначити, що вид спорту «синхронне плавання» був перейменований та відтепер називається «артистичним плаванням».