Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дозволи на оформлення землі на Харківщині отримали понад 7 тисяч учасників АТО

Дозволи на оформлення землі на Харківщині отримали понад 7 тисяч учасників АТО

Питання забезпечення потреб воїнів АТО і членів сімей загиблих обговорили на нараді в ХОДА.

Спілкуючись з представниками громадських організацій учасників АТО, представниками РДА та рад міст обласного значення, заступник голови ХОДА Михайло Черняк нагадав, що керівництво області усвідомлює особисту відповідальність перед кожним з бійців, які захищали і захищають рубежі і цілісність нашої держави. Зокрема, під керівництвом глави ХОДА Юлії Світличної Харківська область задала активний темп у виділенні землі учасникам бойових дій.

«Робота щодо забезпечення учасників АТО землею триває вже 2 - 3 роки. Нам вдається зберігати кращі позиції в Україні з цього питання. Такого результату немає практично ніде», - зазначив Михайло Черняк.

Зокрема, в ході наради було озвучено, що до Головного управління Держгеокадастра в Харківській області від учасників АТО надійшло 8909 заяв на оформлення земельних ділянок. Надано 7313 дозволів на розробку документації із землеустрою на загальну площу 9202,6614 га. Всього видано 4843 накази про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 4844 земельних ділянок загальною площею 6035,5841 га, з яких: 1753 земельні ділянки площею 210,1590 га - для ведення садівництва, 3091 земельна ділянка площею 5825,4251 га - для ведення особистого сільського господарства.

Михайло Черняк також акцентував увагу на важливості питання комунікації громадських організацій учасників АТО і представників усіх рівнів влади. Він підкреслив: все, що залежить від ХОДА в правовому полі, буде виконано.