Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - лідер за проведенням літньої оздоровчої кампанії

Харківщина - лідер за проведенням літньої оздоровчої кампанії

Відповідно до моніторингу, проведеного Мінсоцполітики, за загальним охопленням дітей оздоровленням та відпочинком область посіла перше місце в Україні.

Такі дані навів заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час селекторної наради 15 вересня.

Так, станом на 1 вересня оздоровленням та відпочинком охоплено майже 222 тис. дітей області, що становить 101% від запланованої кількості та понад 90% від загальної чисельності дітей шкільного віку (по Україні середній показник - 49%). Також наша область лідирує за показниками фінансування оздоровчої кампанії з обласного бюджету: на придбання путівок для дітей пільгових категорій цьогоріч було виділено 48,5 млн грн, за які куплено 7435 путівок до таборів та санаторних установ області, а також до таборів на узбережжях Чорного та Азовського морів і в Карпати.

«Ми вже третій рік поспіль посідаємо лідируючі позиції за показниками оздоровлення та відпочинку дітей влітку. Це приємно, адже питання стосується здоров’я наших дітей. Необхідно зберігати цю динаміку та залишатися найкращими за цими показниками й надалі», - зауважив Михайло Черняк.

За інформацією заступника начальника Управління у справах молоді та спорту ХОДА Лариси Козлової, влітку на території Харківської області працювали 747 закладів оздоровлення та відпочинку: 703 табори з денним перебуванням, 14 таборів праці та відпочинку, 2 наметових містечка, а також 28 стаціонарних таборів. На даний час всі вони завершили роботу.

Зараз завершуються останні зміни в таборах на Чорному морі та в Карпатах, де оздоровлюються ще близько 900 дітей.