Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регата та історичні реконструкції - на вихідних на Харківщині проходить фестиваль Saltivfest

Регата та історичні реконструкції - на вихідних на Харківщині проходить фестиваль Saltivfest

Святкове дійство, яке проходить 9-10 вересня у Вовчанському районі, об'єднало два фестивалі - «Вітрила Харківщини» та «Аланські витоки».

Так, 9 вересня на базі відпочинку ім. Соїча у Старому Салтові пройшов фестиваль «Вітрила Харківщини» - водне свято, присвячене 50-річчю Першої харківської регати. Гості свята мали можливість побачити парад яхт та байдарок, ювілейну вітрильну регату, взяти участь у катанні на байдарках, каное та яхтах, відвідати майстер-класи від яхтсменів і рятівників.

10 вересня у Верхньому Салтові у рамках проекту «Перлини Слобожанщини» проходить історичний фестиваль «Аланські витоки». Він проходить другий рік поспіль за підтримки Харківської обласної державної адміністрації.

Учасників та гостей фестивалю від імені керівника  області Юлії Світличної привітав заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

«У цьому році за підтримки обласної адміністрації на Харківщині вже пройшло багато масштабних заходів, мета яких - привернути увагу до районів області, відкрити Слобожанщину як для її мешканців, так і для гостей. Спільно з громадськими організаціями та активістами ми провели фестивалі «Дорога на схід» в Ізюмському районі, «Пархомівка - світові шедеври» в Краснокутському районі, «Шарівський дивокрай» - у Богодухівському районі, «Містерії Купала» - у Золочівському районі, «Гетьманська слава» - в Коломаку, - зауважив Анатолій Бабічев. - Saltivfest став одним з найбільш масштабних фестивалів. «Вітрила Харківщини» вкотре довели, що в нашому регіоні живуть спортивні та активні люди. А завдяки «Аланським витокам» все більше людей дізнаються, що ми маємо багату та цікаву історію».

Анатолій Бабічев подякував організаторам фестивалю та запевнив, що подібні ініціативи завжди матимуть підтримку обласної адміністрації.

«Такі заходи сприяють розвитку туризму в районах області. А це потягне за собою створення інфраструктури і соціально-економічний розвиток громад», - сказав заступник голови ХОДА.

У програмі фестивалю «Аланські витоки» - екскурсії та історичні розповіді від археологів та знавців Слобожанщини про середньовічних аланів. Гості свята можуть побачити знахідки археологів Харківщини, представлені в музеї Верхнього Салтова. Також тут проходять показові виступи спортсменів та змагання зі стрільби з луку, метання спису, штовхання ядра та перетягування канату. Навчитися народним ремеслам можна на майстер-класах від майстрів та митців Слобожанщини.