Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще 120 учасників АТО отримали дозволи на оформлення земельних ділянок

Ще 120 учасників АТО отримали дозволи на оформлення земельних ділянок

Чергове жеребкування щодо виділення землі для ведення садівництва в Дергачівському районі пройшло 11 серпня.

Розподілені ділянки знаходяться в садовому товаристві на території Пересічанської селищної ради. Найближчим часом також планується видача близько 100 дозволів для розробки документації на ділянки в садовому товаристві Есхарівської селищної ради Чугуївського району.

«Під керівництвом голови Харківської обласної адміністрації Юлії Світличної наша область задала активний темп у виділенні землі учасникам бойових дій. Наш регіон займає лідируючі позиції в країні, і ми будемо продовжувати працювати в тому ж темі», - підкреслив начальник Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євген Оберемок.

Він зазначив, що з кінця червня діє постанова Кабінету Міністрів України № 413, яке визначає 25% квоту у виділенні землі учасникам антитерористичної операції.

«У зв'язку з цим ми впровадили новий формат виділення земельних ділянок, який дозволяє виділяти землю поза квотою, завдяки членству учасників АТО в раніше створених садових товариствах», - пояснив Євген Оберемок.

Всього на даний момент в Головне управління Держгеокадастру надійшло 8593 заяв на оформлення землі від учасників АТО. Управління вже надало 6984 дозволи на розробку землевпорядної документації на загальну площу 9063,6034 га. Головним управлінням прийнято 4103 накази про затвердження землевпорядної документації та передачу у власність 4104 земельних ділянок загальною площею 5052,0898 га. З них: 1 545 земельних ділянок - для ведення індивідуального садівництва площею 185,3525 га; 2559 земельних ділянок - для ведення особистого селянського господарства площею 4866,7373 га.