Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Минулого року в області створили 31,5 тис. робочих місць

Минулого року в області створили 31,5 тис. робочих місць

Такі дані навели під час засідання Обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійної орієнтації населення, що пройшло в ХОДА 26 червня.

Так, співголова комітету, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура звернула увагу присутніх на необхідність забезпечення зайнятості осіб передпенсійного віку, в т.ч. шляхом їх працевлаштування на нові робочі місця.

За словами заступника начальника управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Сергія Глухова, в 2016 році в області коштом усіх джерел фінансування було створено 31,5 тис. робочих місць, що на 14,5 % більше, ніж у 2015 році.

«Завдання влади та соціальних партнерів – ужити всіх можливих заходів для забезпечення створення нових, конкурентоспроможних робочих місць з високою заробітною платою, - сказав Сергій Глухов. - За кількістю створених нових робочих місць область посіла 4 місце серед регіонів України. За 3 місяці поточного року в області уже створено 12,2 тис. робочих місць, що на 62,7% більше, ніж за 3 місяці 2016 року».

У своєму виступі заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих зазначив, що протягом 2016 року 16,6 тис. осіб, а за 5 місяців поточного року – 10,0 тис. осіб з числа безробітних громадян проходили професійне навчання шляхом підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Рівень працевлаштування безробітних після закінчення професійного навчання за 2016 рік становив 96,4 %, за січень-травень 2017 року – 92,6%.

«Це свідчить про якісну, направлену під потребу роботодавця роботу служби зайнятості в цьому напрямі», - зауважив Анатолій Толстих.

Також він повідомив, що перспективним напрямом роботи, який сьогодні розвивається обласною службою зайнятості, є дуальна форма навчання, коли виробниче навчання на підприємстві поєднується з навчанням в учбовому закладі.

Крім цього, члени комітету одноголосно підтримали пропозицію служби зайнятості щодо продовження терміну компенсації витрат 9 роботодавцям, які працевлаштували  безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, що надасть змогу зберегти робочі місця для переселенців.