Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дітей Харківщини запрошують пройти навчання у Літній школі безпеки

Дітей Харківщини запрошують пройти навчання у Літній школі безпеки

Заняття в школі «Допомогти! Врятувати! Запобігти!» пройдуть 20-21 червня.

Організатором школи виступає Харківська обласна бібліотека для дітей за сприяння Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації.

Грант на проведення заходів одержано в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

У рамках школи буде проведено круглий стіл «Соціальний діалог у просторі «Культура-Освіта-Цивільний захист» для бібліотечних фахівців Харківщини та керівників обласних бібліотек для дітей Дніпра, Тернополя, Полтави. Власним досвідом особистої безпеки і захисту учасників навчально-виховного процесу в умовах надзвичайних ситуацій та бойових дій поділяться бібліотекарі прифронтових міст Слов’янська Донецької області та Новопскова Луганської області.

Заняття школи відбуватимуться на двох локаціях.

Пленарна частина пройде 21 червня (з 9.30 до 11.15) у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул.Алчевських, 43) за участю соціальних партнерів – Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області та Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль».

Практична складова Літньої школи безпеки «Формування вмінь та навичок безпечної поведінки та необхідної допомоги» розгорнеться на базі «Фельдман Екопарку» (Дергачівський район, с. Лісне, Київське шосе,12). Для дітей Харкова, Богодухова, Лозової, Чугуєва, Змієва співробітники бібліотеки підготували вікторини та квести-практикуми. На спеціальних майданчиках з 11.00 до 13.00 гостей очікує насичена програма: знайомство з облаштуванням поліцейського автомобілю, пожежної машини, машини швидкої допомоги, зустріч з кінологами, знайомство з гідравлічним обладнанням, переміщення на вакуумних ношах, пошук вибухонебезпечних предметів, робота з вогнегасниками тощо. Про це подбають фахівці Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Харківській області, Харківської міської оперативно-рятувальної служби, Головного управління Національної поліції України в Харківській області, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, АК «Харківобленерго», представники волонтерських організацій.

Долучитися до практичних занять запрошуються усі бажаючі. Телефон для довідок - (097)9200528.