Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Винних у замовчуванні аварійної ситуації в Чугуївському районі буде покарано

Винних у замовчуванні аварійної ситуації в Чугуївському районі буде покарано

Це заявив Євгеній Шахненко 2 червня під час особистого прийому громадян.

У ході прийому жителі області переважно зверталися до заступника голови ХОДА з проханнями допомогти у вирішенні житлово-комунальних проблем. Зокрема, житель селища Залізничне Чугуївського району розповів про те, що населений пункт уже два місяці не забезпечується водою. За його словами, насос не качає воду зі свердловини, бо під час квітневої негоди з ладу вийшов трансформатор. Ремонтні служби району не можуть полагодити електроприлад, оскільки не мають доступу на підприємство, де він розташований.

«Два місяці нам не вдається зрушити ситуацію з місця, - поділився місцевий житель. - Весь цей час жителі селища набирають воду з колодязів і возять її бідонами. Тим часом свердловина може замулитися, а насос може вийти з ладу».

Вислухавши заявника, Євгеній Шахненко зв'язався з керівництвом району телефоном. Він дав доручення голові РДА Миколі Шошину, а також директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку розібратися в ситуації, що склалася.

«У районі слід негайно зібрати комісію з надзвичайних ситуацій і на основі її рішення отримати доступ на територію підприємства, де знаходиться трансформатор, що живить насос свердловини, й усунути неполадку. Необхідно забезпечити населення водою, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Доручаю Сергію Магдисюку провести службове розслідування і з'ясувати, чому диспетчерській службі не було вчасно повідомлено про аварійну ситуацію з відсутністю води в селищі Залізничне Чугуївського району. Винних має бути покарано».

Також на прийом до заступника голови області звернулася вчителька, мати-героїня з села Лук'янці Харківського району. Жінка повідомила про аварійну ситуацію, що склалася в багатоквартирному будинку, в якому вона мешкає з дітьми, а також про критичний стан сфери ЖКГ. Жінка повідомила, що в будинку тече дах, зношено комунальні мережі, а сама будівля не ремонтується. Євгеній Шахненко запевнив заявницю, що мешканцям будинку обов'язково буде надана допомога в приведенні житла до ладу - ситуацію візьме на контроль Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Крім того, до Євгенія Шахненка зверталися з проханнями про відновлення газопостачання постраждалого внаслідок пожежі будинку в Мерефі, щодо незаконного, на думку заявника, будівництва в Харкові, надання допомоги в ремонті житла та з інших питань.

Євгеній Шахненко запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, за необхідністю, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.