Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

26 травня молодіжний оркестр «Слобожанський» представить програму «Містичні звуки скрипки»

26 травня молодіжний оркестр «Слобожанський» представить програму «Містичні звуки скрипки»

У концерті візьме участь американський диригент Теодор Кучар, який працює з найвідомішими оркестрами в усіх країнах світу.

Соліст - гість з Німеччини Даніель Австрих (скрипка).

«Вперше в Харкові буде виконано концерт для скрипки з оркестром Роберта Шумана, - розповідають організатори. - Також у програмі - увертюра «Манфред» Р. Шумана та Симфонія №5 Д. Шостаковича».

Захід розпочнеться о 19:00 у залі Будинку Алчевських за адресою: вул. Жон Мироносиць, 13.

Забронювати квитки в касі МАСО «Слобожанський» можна за телефоном (057) 706-17-16.

Довідка. Даніель Австрих - скрипаль, провідний світовий музикант, лауреат міжнародних конкурсів, випускник Оберлинської консерваторії (США), учень легендарного Віктора Третьякова, доцент Вищої школи музики в Кельні (Німеччина), артист квартету «Michelangelo».

Теодор Кучар - американський музикант і диригент. Виступав як скрипаль і альтист у складі провідних оркестрів Клівленда і Гельсінкі. Був художнім директором Австралійського фестивалю камерної музики в Таунсвіллі (Північний Квінсленд, Австралія), диригентом-гостем оркестрів в Кейптауні, Гельсінкі, Перті, Таллінні, Празі і головним диригентом філармонічного оркестру Квінсленда (Австралія).

Теодор Кучар відомий своїм тісним співробітництвом з Національним заслуженим академічним симфонічним оркестром України, де з 1994 по 1999 рік він був головним диригентом. На сьогодні він залишається одним з провідних диригентів світу за кількістю записаної музики і насиченості гастрольного графіка.