Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художній музей презентує «Магію чистого кольору» Анара Алієва

Художній музей презентує «Магію чистого кольору» Анара Алієва

Виставка творів члена Національної спілки художників України присвячена 60-річчю з дня народження митця.

Понад сорока експонованих полотен відбивають характерні для Анара Алієва жанри та їх образно-пластичне втілення, приваблюючи своєрідністю чарівних фарб Сходу.

Пейзажі, натюрморти, композиції з сюжетними елементами, тваринами – основні жанри в його творчості. Митець віддає перевагу краєвидам, включаючи в них побутові сценки із зображенням людей у національному традиційному одязі. Натюрморти з декількох глечиків або великої кількості інших старовинних побутових предметів під його пензлем перетворюються в розповідь про історію й душу азербайджанського народу.

«Постійний духовний зв'язок з батьківщиною і тема Сходу панують майже у всіх роботах Алієва. Вони - не тільки в сюжетах, у колірному рішенні, але й у символічному характері образів, - розповідають організатори. - Тут присутні і філософські роздуми про час, і барвисте експресивне сприйняття навколишнього  світу».

Відкриття виставки - 19 травня о 16:00 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

Довідка. Анар Алієв народився у 1957 році в Баку. Після служби в армії вчився у Бакинському технічному училищі за фахом «художник реклами», а після закінчення викладав там в експериментальній групі майбутніх художників-декораторів. Освіту продовжив на художньо-графічному відділенні Бакинського державного педагогічного інституту, а потім у Харківському художньо-промисловому інституті на факультеті інтер'єру та обладнання.

Анар Алієв багато експериментує в галузі композиції і кольору, в співвідношенні просторового середовища і предмета. Роботи цього раннього періоду відзначені яскравою індивідуальністю і тонким художнім смаком, в них присутні художні традиції азербайджанського народу і гострота сучасності. З 1988 року Анар Алієв заявляє про себе постійною участю у виставках всіх рівнів – від міських до міжнародних, і його роботи не залишають байдужими навіть метрів мистецтва.

Самовизначаючись у своїй творчості, Анар Алієв говорить: «Я - бакинський художник, який живе в Харкові».