Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА Комітету виборців України

Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА Комітету виборців України

Рейтинг, складений за підсумками першого кварталу 2017 року, оприлюднили 25 квітня у ході прес-конференції.

Як зазначив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель, під час формування рейтингу враховувалися дані Державного комітету статистики щодо показників соціально-економічного розвитку регіонів. Також було проведено опитування регіональних експертів, які дали оцінку діяльності голів при вирішенні кризових ситуацій, щодо лобіювання інтересів регіону, допомоги армії тощо.

«Як і за підсумками 2016-го року, рейтинг за перший квартал 2017-го очолила голова Харківської ОДА Юлія Світлична. Харківська область, за інформацією Державного комітету статистики, є лідером за соціально-економічним розвитком. Зокрема, область демонструє зростання темпів будівництва на 33% (при загальноукраїнському 21%), зростання промисловості - 2,6% (по Україні - 0,4%). Виска оцінка діяльності Юлії Світличної дана з боку експертів, зокрема, при вирішенні кризової ситуації в місті Балаклія, коли за незначний проміжок часу, завдяки злагодженій та скоординованій роботі керівництва області, було проведено евакуацію 19 тисяч жителів. Це найбільша евакуація з часів аварії на ЧАЕС», - розповів Олексій Кошель.

Також, за його словами, експерти високо оцінили роботу ОДА щодо лобіювання інтересів регіону. Зокрема, в області було проведено виїзне засідання Бюджетного комітету Верховної Ради, де було ухвалено рішення залишати в регіоні частину ренти за надра - а це суттєві надходження до обласного бюджету. Також експерти високо оцінили роботу обласної адміністрації з учасниками АТО: на Харківщині - одні з найвищих показників з виділення земельних ділянок.

До першої п’ятірки рейтингу діяльності голів ОДА Комітету виборців України також увійшли голови Донецької цивільно-військової, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської ОДА.

Надалі під час формування рейтингу Комітет виборців враховуватиме результати діяльності голів ОДА у реалізації реформи децентралізації, проведенні енергомодернізації в області. Пізніше також виборці пильнуватимуть реалізацію в регіонах медичної, земельної, пенсійної реформ та проведення виборів до об’єднаних громад.