Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року вже понад 600 мешканців Харківщини підписали армійський контракт

З початку року вже понад 600 мешканців Харківщини підписали армійський контракт

Цього тижня в обласному військкомісаріаті успішно завершено відбір і формування декількох команд призовників для проходження військової служби за контрактом у ЗСУ загальною кількістю 71 особа.

Так, понад 50 хлопців та дівчат у супроводі офіцерів військкомату незабаром прибудуть до навчальних центрів оборонного відомства,  де протягом 2-3 місяців опанують військові спеціальності. Решту кандидатів для проходження служби за контрактом днями направлено безпосередньо до стройових військових частин, адже вони мають армійський довід і не потребують перепідготовки.

«З початку року понад 600 мешканців Харківщини добровільно обрали військову службу на професійній основі. Приблизно кожен четвертий призовник має статус учасника бойових дій. З усіх цьогорічних новобранців-контрактників близько 60 – це дівчата», - розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За словами командування обласного військового комісаріату, у процесі формування команд часто беруть участь офіцери тих військових частин, до яких направлятимуться мешканці східного регіону. Таким чином, з декількох кандидатів для проходження служби за контрактом відбирають лише одного, але кращого за різними показниками.

Наступні команди новобранців-контрактників до лав Збройних сил України вирушать на початку травня цього року.

Довідка. У 2016-му  понад  3300 мешканців Харківщини добровільно вирішили служити за контрактом у Збройних силах України. Протягом 2015-го рекрутів-контрактників в регіоні налічувалося 635 осіб.