Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Науковців Харківщини запрошують на «Слобожанські читання»

Науковців Харківщини запрошують на «Слобожанські читання»

Провідною темою XXI Міжнародної конференції є відновлення історичної пам’яті та збереження вітчизняного культурного надбання.

Захід пройде в рамках відзначення Міжнародного дня пам’яток і визначних місць, Дня пам’яток історії та культури і присвячений 140-річчю з дня народження Федора Івановича Шміта (1877-1937 (1941, 1942)).

Організаторами конференції є Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації та Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини. Проводитиметься захід на базі Харківського художнього музею 19-21 та 24-25 квітня 2017 року.

Під час роботи конференції будуть працювати секції: «Охорона культурної спадщини та музейна справа», «Історія світових війн XX століття», «Історія родин та генеалогія», «Етнографія, фольклористика, діалектологія і літературне краєзнавство», «Мистецтвознавство та культурологія», «Археологія, охорона археологічної спадщини», «Історичне краєзнавство», «Історія освіти Слобожанщини».

Також відбудеться засідання круглих столів за темами: «Федір Іванович Шміт: мистецтвознавець і візантиніст (до140-річчя від дня народження)», «Некрополі Слобожанщини», «Монументальна спадщина Харківщини», «Зберегти культурну спадщину Слобожанщини – безцінне сховище історичної пам’яті».

У «Слобожанських читаннях» візьмуть участь науковці міста та області, викладачі вишів і шкіл, наукові співробітники бібліотек, музеїв, архівів, журналісти, режисери, скульптори, художники, письменники та інша творча інтелігенція Харкова, а також дослідники з інших міст, областей України та закордоння.

Початок пленарного засідання - об 11:00 19 квітня за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.