Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зоні можливого ураження в Балаклійському р-ні відключено електро- та газопостачання для попередження НС

У зоні можливого ураження в Балаклійському р-ні відключено електро- та газопостачання для попередження НС

Про це повідомив заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Петро Коротинський.

Вночі 23 березня на території військового складу Міністерства оборони України, що розташований у м. Балаклії Харківської області, виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. На території військового складу спостерігаються вибухи різної інтенсивності. Триває евакуація громадян з міста, а також з прилеглих населених пунктів — сіл Вербівка та Яковенкове. Сформовано 6 евакуаційних пунктів, куди доправляють людей. Задіяно 74 автобуси та 24 карети швидкої медичної допомоги. Станом на 10:00 23 березня вже евакуйовано 19 тисяч громадян. 

«За оперативною інформацією, загиблих і постраждалих на місці події немає. У зоні можливого ураження відключено електро- та газопостачання з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій. Рух пасажирського транспорту по залізничній станції «Балаклія» призупинено. У прилеглих до місця події районах заборонено рух автомобільного транспорту», - зазначив Петро Коротинський.

За словами заступника директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС, на місці розгорнуто штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. Працює оперативна група ДСНС України, яку очолює тимчасово виконуючий обов’язки Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький. Відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому прийнято ряд першочергових заходів щодо захисту населення і територій, у тому числі продовження проведення евакуації громадян.

На місці події від ДСНС задіяно 330 рятувальників та 55 одиниць техніки. Приведено у готовність резервні сили та засоби ДСНС, у тому числі 12 піротехнічних розрахунків. Загалом до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено близько 500 чоловік та 150 одиниць техніки. Охорону правопорядку забезпечують представники Національної поліції України.