Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється міжнародна виставка китайського живопису

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкриється міжнародна виставка китайського живопису

Експозицію складуть 40 репродукцій робіт 12-ти художників з Австралії, Канади, США, Таїланду, Тайваню і Японії.

Здебільшого оригінали картин виконані олією на полотні в стилі «ренесанс», кілька творів – тушшю на шовку в традиційному китайському стилі.

«У різні періоди свого життя художники познайомилися з Фалунь Дафа (Фалуньгун) – стародавньою системою морального і фізичного вдосконалення людини та її принципами - істиною, добротою, терпінням, - розповідають організатори. - Художників об'єднала одна спільна ідея: за допомогою мистецтва показати, яким прекрасним є життя, якщо слідувати його високим принципам».

Як повна протилежність цьому, в картинах зображується жорстоке переслідування послідовників Фалунь Дафа, яке розгорнув комуністичний режим в Китаї з липня 1999 року.

«Невигадані герої картин, які відстоюють ці принципи, вражають своєю силою духу, стійкістю і неймовірною мужністю. Багато художників на собі випробували страждання тюремних катівень, пройшли всі жахи переслідування за свої переконання», - додають в музеї.

Відкриття міжнародної китайської виставки живопису «Мистецтво Чжень Шань Жень (істина, доброта, терпіння)» відбудеться 16 березня о 17:00. Працюватиме вона до 1 квітня 2017 року.

Довідка. Виставка експонується з 2005 року, на сьогодні об'їхала понад 80 країн, експонувалася понад 1000 разів. В Україні виставка проходить з 2009 року в містах: Київ, Дніпро, Одеса, Харків, Львів, Краматорськ, Миколаїв, Запоріжжя, Рівне, Вінниця, Херсон.