Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні артисти з Харківщини взяли участь у міжнародному фестивалі у Литві

Юні артисти з Харківщини взяли участь у міжнародному фестивалі у Литві

18-22 січня у Вільнюсі пройшов ІІ Міжнародний фестиваль дитячо-молодіжної творчості «Литовська феєрія».

Фестиваль організований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» за підтримки Міністерства культури України, Міністерства молоді та спорту, а також Посольства Литви в Україні та Посольства України в Литві.

У конкурсі взяли участь понад 100 артистів та колективів з України та Литви, які змагалися у номінаціях «Хореографія», «Вокал», «Театральний жанр», «Інструментальний жанр», «Образотворче, декоративне та прикладне мистецтво».

Серед переможців конкурсу - учениця Чугуївської дитячої музичної школи Дарина Сладких.

У рамках програми фестивалю українські учасники побували у Посольстві України в Литві та зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Литовській Республіці. Володимир Яценківський привітав усіх учасників фестивалю, відзначив їх вагомий внесок у розвиток українсько-литовських відносин у культурній, освітній і молодіжній сферах. У творчій і гостинній атмосфері учасники фестивалю разом із представниками посольства заспівали українські пісні. 

Також для учасників фестивалю було організовано екскурсії історичними місцями міст Вільнюс, Варшава, Люблін та до Тракайського замку.