Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житлові субсидії на Харківщині отримують майже півмільйона сімей

Житлові субсидії на Харківщині отримують майже півмільйона сімей

У середньому протягом тижня за призначенням субсидій до органів соціального захисту звертаються понад 2 тисяч громадян.

Про це розповів директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага. За його даними, станом на 19 січня житлову субсидію отримують 498,7 тис. сімей, з них 283,3 тис. сімей проживають в області, 215,4 тис. - у місті Харків.

«На опалювальний період 2016-17 років Харківській області доведений цільовий показник залучення населення до програми житлових субсидій - 614 тис. домогосподарств. Це майже вдвічі більше, ніж на опалювальний період 2015-2016 років (346 тис. сімей). Стан виконання доведеного показника становить 85% з урахуванням кількості домогосподарств, які у 2016 році отримували субсидію для придбання твердого палива», - уточнив Юрій Шпарага.

За даними Департаменту соцзахисту, в 2016 році в області було нараховано субсидії з оплати житлово-комунальних послуг на суму 3,6 млрд грн.

«Максимальний розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на одне домогосподарство становить 2550 грн», - зазначили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

Крім того, субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу призначено майже 23 тис. домогосподарств на загальну суму 54,2 млн грн. Середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство становить понад 2000 грн.