Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична позначила пріоритети розвитку області в 2017 році

Юлія Світлична позначила пріоритети розвитку області в 2017 році

У планах - розширення міжнародного співробітництва та залучення інвестицій, реалізація енергоефективних заходів, завершення будівництва знакових об'єктів, ремонти обласних лікарень, зміцнення матеріально-технічної бази спортшкіл та багато іншого.

Про ключові акценти роботи ХОДА в цьому році керівник області розповіла 19 січня на зустрічі з представниками харківських ЗМІ.

«Головні пріоритети - це соціально-економічний розвиток, економіка, промисловість, міжнародне співробітництво та залучення іноземних інвестицій, - підкреслила Юлія Світлична. - У сфері освіти та науки велику увагу приділятимемо науковій кооперації - як молодих вчених, так і науки великих досягнень. Що стосується спорту: будемо продовжувати працювати на зміцнення матеріально-технічної бази, допомагати спортсменам - і матеріально, і моральною підтримкою».

Голова облдержадміністрації повідомила, що в області продовжиться робота з впровадження енергоефективних заходів. Зокрема, зараз складається список об'єктів, які реконструюють у поточному році.

«Особливу увагу у 2017 році буде приділено медицині. Ми будемо приводити до норми умови перебування пацієнтів у лікарнях і купувати нове обладнання», - зазначила Юлія Світлична.

Вона нагадала, що на ремонти обласних лікарень вдалося залучити 189 мільйонів гривень від Європейського інвестиційного банку. Роботи стартують у 2017 році. Більш того, початковий перелік з 14 медустанов, які очікує реконструкція, вже вдалося розширити.

«Завдяки фінансовій дисципліні та прозорості проведення закупівель, нам вдалося заощадити 20 мільйонів гривень, що будуть спрямовані на ремонт обласного онкологічного центру, якого не було до цього в переліку. Розумію, що цієї суми недостатньо для того, щоб провести всі необхідні роботи, але починати потрібно», - пояснила керівник ХОДА.

Серед ключових об'єктів, будівництво та реконструкція яких продовжиться або завершиться у 2017 році, Юлія Світлична відзначила Регіональний центр надання адміністративних послуг, школу в мікрорайоні «Мобіль» у Пісочині, велику залу Харківської обласної філармонії та низку центрів надання соціальних послуг («прозорих офісів»).

«За місяць я особисто буду перевіряти хід будівельних робіт на знакових об'єктах. Наш інтерес - в тому, щоб все було зроблено якісно і у терміни», - акцентувала керівник області.

Більше фото