Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Я буду ініціювати нараду, яка дасть можливість визначити долю ХАЗу. Юлія Світлична

Я буду ініціювати нараду, яка дасть можливість визначити долю ХАЗу. Юлія Світлична

Голова ХОДА повідомила, що до вирішення питання завантаження замовленнями авіазаводу розраховує залучити не тільки ДК «Укроборонпром», а й концерн «Антонов».

Про це Юлія Світлична розповіла на зустрічі з представниками харківських ЗМІ 19 січня, відповідаючи на питання про взаємодію ХОДА з ДК «Укроборонпром». Вона зазначила, що співпраця з державним концерном дала можливість залучити 62 підприємства регіону до програми імпортозаміщення.

«Також у взаємодії з «Укроборонпромом» вдалося налагодити роботу заводу імені Малишева, який демонструє 273% зростання промислового виробництва по відношенню до 2015 року, - навела дані керівник області. - Ми будемо продовжувати дію меморандуму, який підписали з «Укроборонпромом» минулого року. І будемо наполягати на тому, щоб підприємства, які на сьогодні не активні, долучалися до виробничого процесу».

Юлія Світлична підкреслила, що ДК «Укроборонпром» є органом управління для 13 з 30 державних промислових підприємств області. Завдання керівництва ХОДА - в тому, щоб звернути увагу центральних органів влади й органів управління на проблемні підприємства та забезпечити їх замовленнями. Серед таких підприємств, долю яких необхідно вирішувати спільно з центральними органами управління, - Харківський авіаційний завод.

«Що стосується ХАЗу, то буду ініціювати нараду, яка дасть можливість визначити долю авіазаводу. Буду ініціювати зустріч з корпорацією «Антонов» і «Укроборонпромом», щоб подивитися, яку продукцію зможе виробляти ХАЗ, чим він може бути цікавий на ринку та як він може бути залучений до кооперації в галузі авіабудування в цілому в Україні. Я буду всіляко домагатися того, щоб нас почули, звернули увагу на ХАЗ, і підприємство було завантажено випуском продукції», - заявила голова ХОДА.