Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сніг на дорогах області прибирають 280 одиниць техніки та 312 робітників

Сніг на дорогах області прибирають 280 одиниць техніки та 312  робітників

Усі служби, що відповідають за життєзабезпечення регіону, працюють у посиленому режимі.

За інформацією Служби автомобільних доріг Харківської області, на ранок 3 грудня проїзд шляхами регіону було забезпечено, затримки або обмеження руху немає.

«Снігопад розпочався о 22 годині 2 грудня в Красноградському, Валківському, Коломацькому, Краснокутському, Богодухівському, Нововодолазькому районах, а вже о 2-й годині 3 грудня зайшов на всі райони області, - навів дані перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. - Станом на 9-ту ранку опади посилюються при південно-східному вітрі зі швидкістю  15-20 м/с. Товщина снігового покрову по різних районах області складає від 15 до 35 см».

За інформацією Сергія Пляки, зараз на дорогах області працює 280 одиниць техніки, задіяно 312 робітників. За останню добу дорожники використали 1700 кубометрів пісчано-соляної суміші та 82 тони технічної солі.

«Крім техніки Харківського облавтодору, додатково задіяна техніка інших підприємств районів у кількості 117 одиниць, - відзначили в Службі автомобільних доріг області. - Особливу увагу приділяємо аварійно небезпечним ділянкам (спускам, підйомам), маршрутам із найбільшою інтенсивністю руху, автомобільним дорогам державного значення та в’їздам у райони. Зараз усі керівники служби на виїзді в районах області, перевіряють хід робіт».

У стані підвищеної готовності перебувають також аварійні бригади АК «Харківобленерго».

«Зараз в області немає аварійних відключень через негоду, налипання снігу не спостерігається. Проте обленерго працює в посиленому режимі, спеціалісти готові усувати імовірні несправності», - зазначив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

Нагадаємо, напередодні в ХОДА пройшло позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. У ході засідання керівництву всіх служб регіону були доведені завдання у зв’язку з прогнозованим погіршенням погодних умов.