Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області житлову субсидію отримують 411,9 тис. сімей

В Харківській області житлову субсидію отримують 411,9 тис. сімей

Про те, як проходить в Харкові та області процес оформлення населенням субсидій, говорили під час селекторної наради.

Засідання відбулось під головуванням заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

«Від нашої роботи та оперативності прийнятих рішень залежить - наскільки комфортно громадяни пройдуть опалювальний сезон. Прошу активно включитися в цю роботу представників районної влади – по важливих показниках проводити щоденний моніторинг. Нагадаю, що питання стану охоплення житловими субсидіями населення знаходиться на контролі керівника області», - звернувся до відповідальних осіб Михайло Черняк.

Так, за даними Департамента соціального захисту населення ХОДА, на кінець опалювального періоду 2015/16 років в Харківській області до участі у програмі житлових субсидій було залучено 403,4 тис. сімей, з них 18,83 тис. сімей отримали субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу.

«Станом на 16 листопада поточного року житлову субсидію в області отримують 411,9 тис. сімей, з яких в області проживає  237,3 тис. і в Харкові  - 174,6 тис., - навів дані директор департаменту Юрій Шпарага. – Протягом січня-жовтня нараховано субсидій на послуги ЖКГ на суму 2024,2 млн грн, на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу - на суму 29,9 млн грн».

Також Юрій Шпарага повідомив, що Кабінет Міністрів України визначив Харківській області цільовий показник з оформлення субсидій на рівні 692,4 тис. домогосподарств. Кількість сімей, які на сьогодні вже отримують субсидію, становить 59,4% від зазначеного показника.