Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківських підприємців навчають можливостям отримання грантової підтримки

Харківських підприємців навчають можливостям отримання грантової підтримки

Про це повідомили у Департаменті економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Там пояснили: спільно з ХОГО «Асоціація приватних роботодавців» та Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва був проведений перший етап виїзних кустових зустрічей з представниками малого та середнього бізнесу районів Харківської області.

Такі зустрічі відбулись у Харківському, Валківському, Дергачівському, Чугуївському та Богодухівському районах.

«Практика виїзних семінарів є невід’ємною частиною нещодавно прийнятої нової регіональної Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 роки та наглядно демонструє її дієвість. Вперше у процесі підготовки заходів Програми враховані пропозиції громадських організацій та об’єднань підприємців, Регіональної ради підприємців у Харківській області. За допомогою Програми планується подальший розвиток інвестиційно-інноваційної діяльності, активізація заходів щодо зайнятості населення, створення сприятливих умов для розвитку суб’єктів господарювання, удосконалення інфраструктури, фінансової підтримки та ресурсного забезпечення. Основним механізмом виконання завдань для досягнення поставлених цілей є ефективне партнерство влада-громада-бізнес», – наголосила заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Олена Колмик.

Вона також зазначила, що під час семінарів підприємців ознайомили з можливостями консалтингових та фінансово-кредитних програм підтримки бізнесу, учасників поінформували про можливості отримання грантової підтримки міжнародних донорів, таких як CIPE, COSME, HORIZON-2020, Фонд «Відродження» та пільгового безвідсоткового кредитування за рахунок коштів обласного бюджету.

«Нова Програма підтримки малого та середнього бізнесу надає нам багато можливостей для дієвої консалтингової, інформаційної, а також фінансово-кредитної підтримки підприємців, до якої планується залучати банківські та небанківські фінансові установи на умовах спрощення системи кредитування та мікрокредитування», - зазначила Олена Колмик.

За її інформацією, на веб-сайті Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва буде створено розділ, який присвятять наявним програмам кредитування. Передбачає програма й освітні заходи, зокрема, реалізацію проекту «Школа малого бізнесу», який вже кілька років допомагає усім бажаючим отримати знання щодо ведення підприємницької діяльності. Також на постійній основі заплановано проведення семінарів, тренінгів і майстер-класів для тих, хто бажає розпочати власну справу, у т.ч. - для підприємців-початківців, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Також в області проводиться робота щодо розвитку бізнес-асоціацій, в першу чергу, для представників малого та середнього бізнесу.