Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві реконструюють водовід

У Чугуєві реконструюють водовід

Хід робіт проінспектував заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час робочої поїздки до Чугуївського району.

«Водогін повністю вийшов з ладу і знаходився в аварійному стані. Капітального ремонту не було з 1974 року. Якщо б ми не прийняли рішення про реконструкцію, під загрозою зриву було б постачання води для третьої частини населення Чугуєва», - зазначив Євгеній Шахненко.

За його словами, ремонтні роботи було почато ще минулого року, але через брак фінансування вони були призупинені. І лише цього року вдалося знайти кошти та продовжити реконструкцію водоводу.

За даними заступника Чугуївського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Костянтина Барміна, останнім часом на водоводі почастішали пориви, лише минулого року їх було близько 600 (для порівняння, у 2014 році – 472).

Як пояснив заступник директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Володимир Норчак, водовід прокладається методом санації («труба в трубі»), що дає змогу практично виключити земельні роботи та пришвидшити процес відновлення об’єкту.

«Вже проведена реконструкція 441 метра водоводу, роботи тривають. І до 20 грудня нам потрібно прокласти ще близько 400 метрів труб», - зазначив Володимир Норчак.