Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Краснопавлівське водосховище вже подали понад 60 млн кубічних метрів води з Дніпра

У Краснопавлівське водосховище вже подали понад 60 млн кубічних метрів води з Дніпра

У цілому водойму, що постачає міста Харків і Лозова, а також селища Краснопавлівка, Покотилівка та Високий, планують поповнити на 110 млн кубічних метрів.

«Проведення водообміну в Краснопавлівському водосховищі триває. Станом на 17 листопада з Дніпра забрали майже 69 млн кубометрів води й подали у Краснопавлівське водосховище вже більше 60 млн, тобто 55% від запланованого», - навів дані директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Він зазначив, що воду качають 12 насосних станцій. На оплату електроенергії, яку використовують станції, з держбюджету було виділено 60 млн грн, ще 1,1 млн грн - на підготовку станцій до роботи - виділили з обласного бюджету.

«Водообмін необхідно було провести, оскільки рівень води в Краснопавлівському водосховищі істотно впав, а її якість погіршилася. Це створювало загрозу для безперебійного постачання деяких районів Харкова та населених пунктів області. Зараз цю проблему знято», - зазначив Сергій Магдисюк.

Нагадаємо, прокачування води з Дніпродзержинського водосховища у канал Дніпро - Донбас розпочалося 17 жовтня, з 20 жовтня стартувала подача води безпосередньо у Краснопавлівське водосховище. Згідно з регламентом, в період з жовтня по грудень 2016 року (76 - 78 діб) сюди планується подати 110 млн куб. м води.