Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За військовослужбовцями-строковиками зберігатимуть робоче місце та заробітну плату

За військовослужбовцями-строковиками зберігатимуть робоче місце та заробітну плату

Як розповіли в обласному військовому комісаріаті, значна частина призовників Харківщини проходитимуть службу на території області.

«Пройдено «екватор» призовної кампанії, яка триватиме до кінця листопада. Наразі з обласного призовного пункту вже відправлено більше половини від планової кількості строковиків. Вони будуть служити в Збройних силах України та інших військових формуваннях, зокрема, Національній гвардії України», - розповів заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом та громадськістю Андрій Семенович.

За його словами, близько 30% строковиків, які служитимуть у Нацгвардії, проходитимуть службу на території Харківської області, зокрема, в Університеті  Національної гвардії України та військових  частинах №3005 і №3007. Частина призовників буде проходити службу у містах Дніпро й Одеса.

«Військовослужбовці-строковики не будуть проходити службу в зоні АТО. Розподіл за військовими частинами проходить з урахуванням побажань призовників. Також при розподілі враховується їх професія та попереднє місце роботи», - зауважив Андрій Семенович.

Також, згідно із законодавством, строковики мають низку пільг. Так, одразу при відправці на службу кожному призовникові відкривають рахунок в банку, на який службовці отримують соціальну допомогу в розмірі двох мінімальних заробітних плат. За ними зберігається попереднє місце роботи та середня заробітна плата. Паралельно з проходженням служби строковики мають  можливість отримати вищу освіту.

Крім того, вже за три місяці строкової служби призовник має можливість заключити контракт та продовжити службу в професійній армії, отримуючи зарплатню від  7 тис. грн.

Військові наголошують: проходження строкової служби є вагомою перевагою при влаштуванні на роботу для тих, хто планує в подальшому працювати в будь-яких силових структурах.