Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі об’єкти соціальної сфери та будинки, що під’єднані до системи централізованого опалення, отримали тепло

Усі об’єкти соціальної сфери та будинки, що під’єднані до системи централізованого опалення, отримали тепло

Про стан забезпечення початку опалювального сезону-2016/17 говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Захід відбувся під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Вячеслава Аббакумова. Серед питань, які розглянули в ході засідання, - стан готовності паливно-енергетичного комплексу, ЖКГ та об’єктів соціальної сфери до роботи в опалювальний період.

Як зазначив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, на даний момент у Харківській області 100% об’єктів соціальної сфери підключено до теплопостачання.

«За останніми даними, усі об’єкти соцсфери (2534 одиниці), житло, яке забезпечується централізованим опаленням (8381 будинок), отримали тепло. Під час підготовчих заходів були певні труднощі з ремонтами й поривами магістралей, але ситуація - повністю під контролем», - зауважив Євгеній Шахненко. 

Наразі стале проходження опалювального періоду на сто відсотків забезпечують підприємства паливно-енергетичного комплексу. За даними начальника Управління ПЕК ХОДА Олексія Белоцького, північна енергетична система ДП НЕК «Укренерго», яка обслуговує магістральні лінії, виконала всі свої заходи згідно з планом.

«Що стосується генеруючих підприємств та підприємств теплоелектроцентралі, на сьогоднішній день усі заплановані навантаження вони несуть, - доповів Олексій Белоцький. – Так, на Зміївській ТЕС запас вугілля складає близько 130 тис. тонн - цього вистачить для роботи протягом 2,5 місяців. Газорозподільні та газопостачальні підприємства працюють також згідно з планом».

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк повідомив про стовідсоткову готовність до зими дорожньо-мостового господарства комунальної власності. Також, за його даними, для забезпечення безперебійного і безпечного руху транспорту на автомобільних дорогах загального користування було заготовлено 72,3 тис. тонн піску та відсіву – це 93% від плану.

«Технічної солі заготовлено 9,4 тис. тонн (75% від плану). Готові до роботи 307 одиниць снігоприбиральної техніки (98% від плану), складено 117 угод на залучення сторонньої техніки та створено 10-денний резервний запас паливно-мастильних матеріалів у кількості 31,45 тонн дизпалива. Для оперативності техніка для зимового утримання доріг забезпечена засобами мобільного зв’язку», - доповів Сергій Магдисюк.