Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проведуть конкурс по набору фахівців в рибоохоронний патруль

На Харківщині проведуть конкурс по набору фахівців в рибоохоронний патруль

Питання формування патруля обговорили під час робочої наради в Департаменті агропромислового розвитку під керівництвом заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Як повідомив начальник Харківського рибоохоронного патруля Олексій Гоголь, конкурс по набору в нову організацію буде проводитися з 20 жовтня.

«Харківський рибоохоронний патруль створений замість Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Харківській області. Я звертаюся до керівників районів, щоб вони також пропонували нам кандидатури з числа місцевих фахівців», - сказав Олексій Гоголь.

За його інформацією, в області зараз є вакантними 14 місць рибоохоронних патрульних. Основні вимоги до кандидатів: вік - до 35 років, профільна освіта (юрист, іхтіолог, біолог, еколог). Оклад інспектора - 3 200 грн.

«Вік інспекторів в управлінні був за 40 років, тепер прийдуть молоді ініціативні хлопці. Основна мета - боротьба з браконьєрством і непідзвітним рибальством. Також інспектори, які будуть закріплені за певними районами, сприятимуть збільшенню промислового лову риба в регіоні. Адже часто орендарі ставків роблять вилов, але не провадять звітність», - поділився начальник Харківського рибоохоронного патруля.

Також, за словами Олексія Гоголя, інспекторів з часом забезпечать новою формою, катерами та автотранспортом.