Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Житловий фонд Харківської області стовідсотково готовий до зими

Житловий фонд Харківської області стовідсотково готовий до зими

Такі дані навели 4 жовтня в ході урядової селекторної наради щодо підготовки підприємств ПЕК, ЖКГ, об’єктів соцсфери та інфраструктури до стабільної роботи в осінньо-зимовий період-2016/2017.

Участь у селекторній нараді взяв заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Під час заходу віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко відзначив, що попри обмеженість у фінансових ресурсах та очікування прийняття парламентом ключових законодавчих ініціатив, об’єкти ЖКГ та соціальна сфера в Україні технічно повністю підготовлені до опалювального сезону-2016/2017.

«Забезпечено готовність житлових будинків, соціальної сфери, теплопостачальних об’єктів та об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства», - відзначив Геннадій Зубко.

Заступник начальника Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко повідомив, що спеціалісти прогнозують цього року доволі теплу зиму, з січня по березень середні температури будуть вищими за аналогічні показники останніх років.

«Слід очікувати різких змін погодних умов – короткочасних але різких похолодань, сильних снігопадів, утворення ожеледі, - попередив Анатолій Прокопенко. - Найбільше таких періодів буде в січні та лютому 2017 року».

За інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, в Харківській області до зими вже готові 14 665 житлових будинки (100%), готовність у тепловому господарстві так само стовідсоткова (зокрема, акти готовності підписані на 786 котелень). Протягом літа в області замінили 10,31 км теплових мереж у двотрубному обчисленні та 17 котлів, капітально відремонтували 11 котлів. Також було реконструйовано 24 котельні (100% від запланованого). Запаси вугілля сьогодні складають 4,6 тис. тонн (95,5% до плану).

«У соціальній сфері так само 100%-ва готовність. Завершена підготовка 817 загальноосвітніх навчальних закладів, 712 дошкільних навчальних закладів, 1035 об’єктів охорони здоров’я», - відзначив Сергій Магдисюк.