Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Німеччина виділить 6 млн грн на проекти для переселенців та приймаючих громад Харківщини

Німеччина виділить 6 млн грн на проекти для переселенців та приймаючих громад Харківщини

Десять грантів на суму до 600 тис.грн зможуть виграти територіальні громади, державні та комунальні установи та громадські організації регіону.

Німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки Харківської обласної державної адміністрації оголошує відкритий конкурс проектів «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» з загальним бюджетом до 6 мільйонів гривень. Його метою є покращення якості надання послуг місцевому населенню в територіальних громадах, які приймають значну кількість ВПО.

Презентація проекту та прес-конференція відбудеться 5 жовтня 2016 року об 11:00 за адресою: Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх, зала засідань.

До участі у конкурсі запрошуються: об’єднані територіальні громади, установи державної та комунальної форми власності, громадські організації, що зареєстровані і/або провадять діяльність у Харківській області.

Подані проекти мають бути спрямовані на покращення послуг для ВПО та населення приймаючих громад і стосуватися наступних тем:

- покращення якості соціальних та медичних послуг;

- організація заходів, спрямованих на інтеграцію ВПО у приймаючі громади, розвиток культури та спорту;

- надання або покращення якості правової допомоги;

- надання або покращення якості просвітницьких та інформаційних послуг (наприклад, на базі бібліотек або закладів культури).

«Бюджет кожного поданого проекту складатиме до 600000 гривень. З них мінімально 30% бюджету має бути заплановано на проведення заходів для ВПО та приймаючих громад (тренінги, семінари, конкурси, підвищення кваліфікації, дозвілля/навчання), максимально 70% коштів може бути витрачено на покращення матеріально-технічного забезпечення», - розповідають організатори.

Термін реалізації проекту – 2 місяці.

Під час конкурсу будуть визначені 10 проектних пропозицій, що отримають фахову і фінансову допомогу від німецької федеральної компанії GIZ. На отримані кошти переможці зможуть покращити інфраструктуру у рідному місті та допомогти вимушено переміщеним особам адаптуватися у новому середовищі.

Для участі у конкурсі необхідно детально ознайомитися з умовами конкурсного відбору проектів, а також заповнити заявку на участь. Всі документи можна отримати, звернувшись за адресою iryna.kosulya@giz.de, або завантажити тут.

Заявка має бути подана виключно в електронному вигляді обсягом не більше 5 МВ у форматі MS Word (.doc, або .docx, або .rtf) в електронному вигляді на адресу iryna.kosulya@giz.de з 5 по 24 жовтня 2016 року, 12:00 (за київським часом).

Довідка. Проект реалізується в рамках Ініціатив інфраструктурної програми для України на замовлення Уряду Німеччини. Ініціативи інфраструктурної програми для України (ІІПУ) фінансуються німецьким урядом та виконуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Основна мета Ініціатив полягає у наданні підтримки Україні для подолання кризи на сході країни. ІІПУ забезпечують надання екстреної допомоги у вирішенні найбільш актуальних проблем, з якими стикається країна та її населення через збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зі східних областей.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є:  демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів, німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.