Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для військових закуповуватимуть сухі пайки нового зразка

Для військових закуповуватимуть сухі пайки нового зразка

За словами Міністра оборони України Степана Полторака, нововведення не потребують додаткового фінансування з держбюджету.

Степан Полторак розповів, що за дорученням Президента України Петра Порошенка виніс на голосування проект постанови щодо внесення змін до норм харчування, та уряд одноголосно проголосував «за» й схвалив запропоновані зміни. «Це дасть змогу нам закуповувати сухпай нового зразка», - повідомив Міністр оборони України.

Він зазначив, що нововведення не потребують додаткового фінансування з держбюджету.

«На закупівлю нових сухпаїв цього року ми знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили та врахували цю статтю витрат», – наголосив Степан Полторак.

Перш за все, ці норми та технічні умови були розроблені для покращення якості харчування військовослужбовців, які перебувають в АТО та у польових умовах й не мають можливості готувати гарячу їжу.

Як роз’яснюють на урядовому порталі, цією постановою вводиться нова норма харчування №15 – добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 Ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачена порціонна видача норми, тобто сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода – 0,5 л на кожен раціон. Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 Ккал.

«З нововведень – включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших та других страв. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки», - розповідають у Міноборони.