Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартує проект «Дівчата STEM»

У Харкові стартує проект «Дівчата STEM»

Мета проекту – надихнути дівчат обирати науково-технічні спеціальності для майбутньої кар’єри.

18 листопада у Харкові жінки, які досягли значних успіхів у галузі STEM, зустрінуться з дівчатами 9-11 класів для того, щоб поділитися своїми історіями та відповісти на питання.

Як зазначають ініціатори проекту, STEM-спеціальності входять у списки найкраще оплачуваних професій, а рівень безробіття серед працівників у STEM - нижчий за середній. Попит на STEM-спеціалістів збільшується з кожним роком: 80% робочих місць, які на даний час швидко розвиваються, вимагають фундаментальних знань з математики, фізики, хімії, біології та інформатики.

«Незважаючи на очевидну привабливість STEM-галузі, дівчата не дуже активно обирають її своєю майбутньою професією. За останніми дослідженнями, серед працівників у STEM лише 23% - жінки. В Україні є дві основі причини – відсутність прикладів для наслідування у дівчат та невпевненість у власних здібностях. Для того, щоб допомогти дівчатам розібратися у професіях науково-технічної сфери та показати наскільки успішно може розвиватися іх кар’єра, центр «Розвиток КСВ» ініціював програму «Дівчата STEM», - зазначають організатори.

Детально з проектом можна ознайомитись на сайті центру «Розвиток КСВ» та на Fb-сторінці #дівчатаSTEM.

Участь у заході - безкоштовна, але попередня реєстрація обов’язкова. Для реєстрації необхідно відіслати заповнену анкету на адресу: ik@csr-ukrain.org.З будь-яких питань щодо проекту можна звертатися до Ірини Кривущенко за телефоном (044) 292 02 48 або на e-mail: ik@csr-ukraine.org.

Довідка. Дівчата STEM – це проект, спрямований на подолання гендерних стереотипів при виборі професії, а також на підвищення віри дівчат у власні здібності та можливість побудувати STEM-кар’єру в Україні. STEM – це: science – наука, technology – техніка, engineering – інжиніринг та mathematics – математика.