Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми сподіваємося, що форум відкриє нові можливості для українсько-американського бізнесу. Марі Йованович

Ми сподіваємося, що форум відкриє нові можливості для українсько-американського бізнесу. Марі Йованович

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні подякувала керівництву ХОДА за можливість участі в такій масштабній події – харківському бізнес-форумі.

Марі Йованович висловила впевненість у тому, що учасники VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» знайдуть нових партнерів і відкриють нові можливості для розвитку бізнесу.

«Майже рік тому Харків став першим і єдиним регіоном України, який відкрив своє представництво у Вашингтоні. Ігор Райнін і Юлія Світлична успішно очолили першу торговельну місію у США, - нагадала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні. - Ми сподіваємося на подальше глибоке економічне співробітництво і партнерство. Сподіваємося, що сьогодні будуть закладені нові зв'язки між харківськими та американськими компаніями, представники яких приїхали на цей форум».

Марі Йованович відзначила позитивні зміни, які за останні півроку відбулися в Україні. Зокрема, впровадження нової системи декларування для чиновників і системи електронних закупівель Prozorro. І Харків є лідером в Україні по її впровадженню, додала пані посол.

Як приклад українсько-американського партнерства Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні навела підписаний меморандум про взаєморозуміння, спрямований на зміцнення інвестиційних зв'язків, розширення співпраці в науково-технічному і гуманітарно-соціальному секторах. Марі Йованович нагадала, що через агентство міжнародного розвитку США надали 10 млн доларів для допомоги переселенцям та зміцнення системи охорони здоров'я. Також пані посол зазначила співпрацю з Харківською облдержадміністрацією у розвитку центрів адміністративних послуг. Вона розповіла, що буде запущено новий проект щодо допомоги малому і середньому бізнесу і нова програма, яка з'явилася завдяки постійній співпраці з Юлією Світличною, оголошено конкурс антикорупційних проектів серед громадських організацій Харківщини на отримання гранту від Посольства США в Україні. 

«Наша тісна співпраця з Ігорем Райніним і Юлією Світличною допоможе Харківській області стати більш процвітаючим регіоном»,- сказала Марі Йованович.

Фото форуму