Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадські організації запрошують до участі у конкурсі на отримання грантів

Громадські організації запрошують до участі у конкурсі на отримання грантів

Конкурс «Протидія корупції в Харківській області» проводить Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні у співпраці з ХОДА.

До участі в конкурсі запрошуються неприбуткові неурядові організації, які готові представити власні грантові проекти на тему боротьби з корупцією, а також зміцнення механізмів, які сприяють прозорій діяльності та підзвітності місцевих органів виконавчої влади в Харківській області.

«Через конкурс ми прагнемо виявити інноваційні шляхи підтримки антикорупційних реформ у Харківській області, - підкреслюють у Відділі з правоохоронних питань Посольства США в Україні. - При відборі проекту буде оцінюватись здатність заявників продемонструвати потенційний вплив у боротьбі з корупцією у певній сфері та/чи на спільноту, інноваційність проекту, а також його загальна ефективність та спроможність. Розмір грантового фінансування не є фіксованим та може змінюватись, але бюджет проекту мусить бути виправданим, обґрунтованим та відповідати конкретним заходам, зазначеним у проекті».

Запропонована тематика проектів може включати в себе, але не обмежуватись, наступними темами:

- запобігання корупції, сприяння прозорості та процесам дерегуляції;

- боротьба з корупцією в системі освіти, охорони здоров’я, правоохоронної діяльності та в галузі кримінальної юстиції;

- заохочення підзвітності та відповідальності органів місцевого самоврядування;

- розвиток і підвищення прозорості в економічній та комерційній діяльності, в тому числі, під час проведення тендерів, підписання контрактів та здійснення електронних закупівель;

- використання нових або вже існуючих технологій для підвищення прозорості та підзвітності влади;

-  підвищення рівня громадської свідомості та розуміння високої ціни корупції для спільноти, а також ролі громадян в боротьбі з корупцією;

-  освіта молоді та її участь в пошуку інноваційних шляхів подолання корупції;

- проведення тренінгів з антикорупційних тематик для підприємців, працівників соціальних служб, фахівців-практиків в галузі кримінальної юстиції та представників органів місцевого самоврядування;

- заохочення співпраці у боротьбі з корупцією між громадянським суспільством, державними посадовцями та правоохоронними органами;

- запровадження зовнішнього моніторингу громадським суспільством діяльності органів місцевого самоврядування;

- розробка або зміцнення механізмів допомоги жертвам корупції та стимулювання участі громадян в боротьбі з корупцією.

«Від кожної організації може бути направлено та розглянуто тільки одну заявку щодо участі в конкурсі, декілька заявок від однієї організації розглядатись не будуть, - попереджають організатори. - Заявки повинні бути представлені як англійською, так і українською мовами. Заявки, які надійшли із запізненням або неповні, розглядатися не будуть. Останній термін подання заявок на участь у конкурсі - 1 грудня 2016 року».

Свої проектні пропозиції громадські організації можуть відправляти в електронному вигляді за адресою KyivINLGrants@state.gov (у темі листа необхідно зробити примітку «Антикорупційні проекти в Харківській області»).

Подробиці щодо правил конкурсу та вимог до його учасників – на офіційному сайті Посольства США в Україні. Форма заявки та інструкції щодо їх заповнення доступні тут.