Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрилася фотовиставка, присвячена 25-річчю Словенії

У Харкові відкрилася фотовиставка, присвячена 25-річчю Словенії

У презентації проекту «Відчуваю Словенію. Відчуваю 25» взяв участь заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Захід пройшов за участю Надзвичайного і повноважного посла Республіки Словенія в Україні Наташі Прах.

Під час відкриття виставки Марк Беккер побажав Словенії миру і процвітання від імені керівника області Юлії Світличної.

«Харківську область об'єднують зі Словенією тривалі зв'язки. Саме в Харкові відкрилося одне з перших консульств республіки, - зазначив Марк Беккер. - У нас є історія і традиції взаємин в соціальній, гуманітарній, освітній сферах. Зі словенськими вузами співпрацюють ХНУ ім. В. Н. Каразіна, НТУ «ХПІ», університет ім. Ярослава Мудрого. За перше півріччя 2016 року зовнішньоторговельний оборот Харківської області зі Словенією збільшився на 48%».

Як зазначила Наташа Прах, виставку, що присвячена 25-річчю Словенії, привезли в Україну, тому що цього року наша країна також відзначає 25 років незалежності.

«Ми хочемо поділитися з вами позитивними емоціями, розповісти про нашу країну, зблизити наші народи - і на цьому ґрунті розвивати міждержавні відносини. Ця виставка демонструє, як Словенії вдається розвиватися і в той же час зберігати природу. Цим досвідом ми хочемо поділитися з Україною і Харківською областю», - розповіла пані Посол.

Виставка «Відчуваю Словенію. Відчуваю 25» буде експонуватися в галереї «ЄрміловЦентр» з 23 по 30 вересня з 12:00 до 20:00. Вхід у галерею вільний.