Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилося Почесне консульство Федеративної Республіки Бразилія в Харкові

Відкрилося Почесне консульство Федеративної Республіки Бразилія в Харкові

В урочистій презентації закладу взяв участь заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Від імені керівника області Юлії Світличної він привітав гостей та організаторів з цією подією, зазначивши, що робота представництва сприятиме нарощуванню контактів на рівні ділових кіл Харківщини та Бразилії, розвитку й збагаченню новими спільними проектами.

«Між нашими країнами вже давно сформувалися позитивні й дружні взаємини, - звернувся до присутніх у своїй вітальній промові Марк Беккер. - Хочу підкреслити, що тільки за 2015 рік зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Бразилією склав 1,3 млн дол. США. У нас є чіткі взаємовідносини у сфері IT-технологій, культурній та просвітницькій діяльності. Також позитивним є той факт, що почесне консульство відкривається напередодні VIII Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», на якому збереться велика кількість представників міжнародних організацій, дипломатичних консульств, місій, громадських організацій та представників органів центральної влади України».

Почесний консул Федеративної Республіки Бразилія в місті Харків Сергій Куцевляк зазначив, що іноземні партнери, в першу чергу, цікавляться співпрацею з Харківською областю в напрямках розвитку технологій, комерційній та освітній сферах.

«Бразилія зацікавлена в обміні студентами. У Бразилії проживає 500 тисяч українців, вони вивчають українську мову і, безумовно, зацікавлені в налагодженні співпраці з вишами Харкова. Також в Бразилії є великий інтерес до українських молодих фахівців інженерних і медичних спеціальностей», - зазначив Сергій Куцевляк.

Він також нагадав, що Бразилія є світовим лідером у сфері впровадження нових технологій в АПК.

«В Україні вже працюють представники бразильських виробників. Зараз ця співпраця буде виходити на новий рівень, - висловив упевненість Почесний консул Федеративної Республіки Бразилія в м. Харкові. - Бразилія зараз активно дивиться в наш бік. Сюди прийдуть інвестиції та будуть створюватися спільні підприємства. Я зроблю все для того, щоб наша країна отримала максимум від такої співпраці».

Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освалдо Біато підкреслив, що вважає Харківську область одним з найважливіших регіонів України, де зосереджений величезний потенціал, і є всі умови для того, щоб розвивати подальшу співпрацю.

«Бразилія дуже зацікавлена в розвитку відносин з Україною. Консульство відіграє велику роль у нашому зближенні», - зазначив Освалдо Біато.

Більше фото