Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Офіси Харківської області відкриються в Нью-Йорку і містах Євросоюзу

Офіси Харківської області відкриються в Нью-Йорку і містах Євросоюзу

Про це повідомив керівник Міжнародного агентства регіонального розвитку «GloBee» Дмитро Шувал під час круглого столу з представниками американського, європейського та харківського бізнесу.

Круглий стіл, присвячений можливостям виходу харківських підприємств на ринки США і Євросоюзу, пройшов в рамках VIII Міжнародного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!».

Дмитро Шувал розповів учасникам зустрічі про результати роботи Офісу Харківської області у Вашингтоні.

«Нам вдалося передати гуманітарну допомогу на сотні тисяч доларів низці районних лікарень області, а також військовому госпіталю. На стадії підписання сьогодні знаходяться два великих контракти між фармацевтичною фабрикою «Здоров'я» і двома американськими компаніями, які будуть випускати продукцію на базі харківського підприємства. Завдяки офісу вдалося знайти партнерів в Азії і Європі для харківського підприємства, яке виробляє жирні кислоти», - навів приклади Дмитро Шувал.

За інформацією керівника офісу Шая Франкліна, за час роботи установи між харківськими та американськими компаніями вдалося укласти близько 20 угод, знайти біля 80 потенційних партнерів для наших підприємців.

«Інвесторам США цікаві харчова, фармацевтична промисловість вашого регіону, сфера IT. Наш офіс постійно відстежує нові можливості для розвитку бізнесу, залучення грантів в Харківський регіон, отримання гуманітарної допомоги. Ми повідомляємо про ці можливості, щоб тут могли діяти, - розповів Шай Франклін. - На даний момент у нас є можливість співпраці з агентством, яке готове дати гарантії під 100 млн дол. інвестицій. Зараз ведемо роботу з інвесторами, які готові вкласти ці гроші в Харківський регіон».

Як повідомив під час круглого столу Дмитро Шувал, вже в жовтні в США відкриється ще одне представництво Харківської області - офіс в Нью-Йорку.

«Це ініціатива харківських бізнесменів, яким буде легше шукати партнерів в Нью-Йорку - бізнес-котлі США. Цей офіс зосередиться на допомозі бізнесу: просуванні компаній на американський ринок, допомозі в отриманні кредитів, залученні інвестицій. До менеджменту офісу ми залучили велику американську компанію з колосальним досвідом виведення на ринок американських компаній. Договір з цією компанією про запуск нью-йоркського офісу буде підписаний під час проведення форуму 23 вересня», - розповів Дмитро Шувал.

Офіс Харківської області у Вашингтоні, за його словами, відтепер буде фокусуватися, в першу чергу, на політичних і громадських завданнях, формуванні іміджу нашого регіону в США.

«Україна цікава міжнародним інвесторам, оскільки її потенціал використаний далеко не повністю. Рано чи пізно сюди зайдуть великі корпорації. Наше завдання - зробити так, щоб вони зайшли саме в Харківську область», - підкреслив керівник «GloBee».

Також він повідомив про плани відкрити низки представництв Харківського регіону в країнах Євросоюзу.

Уже в жовтні планується відкриття офісу області в Італії, в Падуї.

«Завдання представництва - сформувати бренд Харківської області в Євросоюзі і допомогти харківським компаніям при виході на європейські ринки. Зокрема, одна з компаній, яка буде співпрацювати з Харковом в рамках офісу, має договори з 70% торгових мереж Італії. Тобто, у харківських виробників буде можливість представляти харчову продукцію в цих мережах», - розповів Дмитро Шувал.

За словами Джорджіо Керхаузена, який очолить офіс в Падуї, європейським партнерам найбільш цікава продукція харківської харчової та хімічної промисловості.

«Вже сьогодні ми можемо говорити про великий інтерес німецькомовних країн до підприємств харківського регіону, - зазначив Джорджіо Керхаузен. - Ми будемо безпосередньо зв'язувати харківських виробників з покупцями в Європі, надавати допомогу в дистрибуції, а також в пошуку корпоративних інвесторів, які допоможуть розвивати і модернізувати ваш бізнес».

За словами Дмитра Шувала, в подальшому також планується відкрити представництва Харківської області в Берліні та Люксембурзі.