Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – у трійці лідерів по Україні з відбору новобранців-контрактників. Вячеслав Аббакумов

Харківщина – у трійці лідерів по Україні з відбору новобранців-контрактників. Вячеслав Аббакумов

Про це заступник голови ХОДА – керівник апарату сказав 21 вересня під час інструкторсько-методичних занять з членами районних (міських) призовних комісій регіону.

Метою занять, що відбулись на збірному пункті Харківського обласного військкомату, було визначення порядку та завдань щодо проведення відбору громадян для проходження строкової військової служби в рамках кампанії «Осінь-2016».

«Фактично з проведенням цього заходу на Харківщині стартує осінній призов, в ході якого 1100 юнаків стануть до армійських лав, - зауважив Вячеслав Аббакумов. - Наша область - у трійці лідерів по Україні з відбору новобранців-контрактників. Проте є велика проблема з неявкою за повістками потенційних солдатів-строковиків. Тож вимагаю від усіх, хто відповідає за цей загальнодержавний захід, неухильного виконання законодавства».

Військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін в ході засідання нагадав, що згідно зі статтею 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», з моменту оголошення призову військовозобов’язаний у десятиденний термін повинен сам прибути до військкомату.

«Тож типова помилка призовників полягає у тому, що хлопці вважають: якщо не розписуватися за отримання повістки, то їх не покарають, - додав Юрій Калгушкін. - Хочу розвіяти фобію усіх батьків про те, що їх потенційних солдатів-строковиків можуть відправити до зони АТО. Ні, цю категорію військових Указом Президента України у райони військового конфлікту не направляють».

За словами військового комісара Харківського обласного військкомату, викликає занепокоєння той факт, що відсоток призовників з незадовільним станом здоров’я щороку зростає. У травні-червні 2016 року понад 1000 юнаків було знято з військового обліку через серйозні хвороби, а ще декілька тисяч - відправлено для додаткового медобстеження чи лікування, повідомив Юрій Калгушкін.

За інформацією начальника РМЦ МО України ум. Харків Дмитра Горбунова, на Харківщині 1 вересня почали викликати повістками 20-27-річних юнаків для вивчення їх стану здоров’я щодо придатності до військової служби. Безпосередні ж відправлення команд новобранців для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії «Осінь-2016» проводитимуться з 5 жовтня до 27 листопада 2016 року.

«Зі всіх 1100 осінніх рекрутів 55% служитимуть у Збройних силах України, а решта – у підрозділах Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту», - розповів Дмитро Горбунов.

Наприкінці засідання кращих членів районних (міських) призовних комісій було заохочено рішенням керівництва Харківської обласної державної адміністрації та командування облвійськкомату.