Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області урочисто проводили на службу 121 призовника-контрактника

В Харківській області урочисто проводили на службу 121 призовника-контрактника

Дві третини з них, які вже мали досвід військової служби, направлено до стройових частин, решту – у навчальні центри для опанування нових військових спеціальностей.

«Цього року ми вже заключили військові контакти з понад 2370 мешканцями регіону. Восени у військкоматах традиційно спостерігається певна активність серед тих, хто бажає добровільно захищати Вітчизну, - зауважив військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін. - При цьому, якщо на початку року до нас приходили з проханнями призвати до частин, розташованих на Харківщині, то зараз люди охоче погоджуються служити в інших областях».  

За словами офіцерів Харківського обласного військового комісаріату, на початку жовтня розпочинається призов юнаків для проходження строкової військової служби. Для проведення цього заходу планується запросити представників військових частин, розташованих в трьох східних областях України.

«Діючі військовослужбовці зустрічатимуться з «осінніми» рекрутами і розповідатимуть про особливості служби в їхніх колективах, пропагуватимуть роботу воїна-контрактника, - розповів Юрій Калгушкін. - Таким чином, військкомати виконуватимуть паралельно два пріоритетних на сьогодні завдання щодо відбору солдатів-строковиків та поповнення лав професійних військових».