Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році в області планують ввести в експлуатацію 405 тис. кв. м житла

У 2016 році в області планують ввести в експлуатацію 405 тис. кв. м житла

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час селекторної наради 16 вересня.

«В минулому році Харківська область увійшла до трійки регіонів-лідерів з будівництва житла. За підсумками 9 місяців поточного року ми продовжуємо тримати цю планку. Уже зараз ми можемо сказати, що перевиконуємо план з введення житла в експлуатацію в цьому році», - зазначив Євгеній Шахненко.

Так, попередньо у 2016 році на території області було заплановано ввести в експлуатацію 390 тис. кв. м житла, але за даними на вересень цей показник виріс до 405 тис. кв. м. У багатоквартирних будинках планують здати 285 тис. кв. м житла, індивідуального житла та об'єктів реконструкції - 120 тис. кв. м.

За інформацією директора Департаменту архітектури і містобудування ХОДА Михайла Рабиновича, станом на 12 вересня вже введено в експлуатацію понад 184 тис. кв. м.

«Уже здані 23 багатоквартирних будинки загальною площею 85 тис. кв. м. Крім того, лідер житлового будівництва в області, трест «Житлобуд-1», поінформував про додаткове введення трьох нових об'єктів площею 10 тис. кв. м. Що стосується індивідуального будівництва, то вже введено 515 будинків загальною площею більше 83 тис. кв. м», - розповів Михайло Рабинович.

В ході селекторної наради Євгеній Шахненко звернув увагу керівників міст і районів області на необхідності проведення інформаційної роботи серед громадян щодо документального оформлення житла. Він підкреслив: люди повинні розуміти, що через відсутність декларації їх житло можуть відключити від джерел енергозабезпечення.

Також заступник керівника ХОДА наголосив на необхідності створення містобудівної документації в районах, оскільки будівництво та ведення інвестиційної діяльності неможливо в населених пунктах, у яких немає актуальних генпланів.