Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийомі Євгенія Шахненка просили допомогти з будівництвом моста

На прийомі Євгенія Шахненка просили допомогти з будівництвом моста

16 вересня заступник голови ХОДА провів прийом громадян.

Одне з питань, з яким звернулися жителі Харківської області до Євгенія Шахненка, стосувалося ремонту моста через річку Велика Бабка в Печенізькому районі. За словами заявника, споруда знаходиться в аварійному стані, нею небезпечно пересуватися не тільки на транспорті, а й пішки.

«У мосту є діри. Поручні обвалюються. «Швидка» не могла до нас довго потрапити, тому що вирішували - чи зможуть вони проїхати. Цей міст не ремонтували вже 45 років», - розповів житель Печенізького району.

Заступник голови ХОДА дав доручення профільним фахівцям досконально вивчити ситуацію.

«Необхідно, щоб фахівці виїхали на місце і подивилися, які заходи необхідно провести в першу чергу. І, звичайно, потрібно робити проект на будівництво нового моста», - сказав Євгеній Шахненко.

Один із заявників звернувся до заступника голови ХОДА з пропозицією щодо створення інтерактивних карт стихійних звалищ. Чоловік зазначив, що на даний момент подібні карти складені по шести районах області.

Євгеній Шахненко зазначив, що подібна ініціатива актуальна і важлива, оскільки довгий час цим питанням в області ніхто не займався.

«На сьогоднішній день на ліквідацію несанкціонованих звалищ бюджет виділяє кошти. Дуже важливо розуміти реальну картину того, скільки їх в кожному районі. У нас є відповідна стратегія, і ми приділяємо цьому питанню велику увагу», - зазначив Євгеній Шахненко.

Ще одна сім'я звернулася за допомогою у вирішенні питання щодо надання житла учаснику АТО.

Євгеній Шахненко запевнив, що особисто вивчить нюанси цього питання, а також доручив відповідним фахівцям проконсультувати бійця щодо соціальних гарантій, на які він може претендувати.

«Ми дуже уважно ставимося до всіх учасників АТО. Це позиція керівництва облдержадміністрації. Я беру це питання під особистий контроль. Ми зробимо все, що в наших силах і в рамках законодавства», - зазначив Євгеній Шахненко.

Також в ході прийому жителі Харківської області просили Євгенія Шахненка допомогти в підключенні електропостачання в кімнаті гуртожитку одного з підприємств регіону, вирішити спір між сусідами, що стосується перенесення будови, забезпечити доступ до комунікацій будинку. Кілька озвучених заявниками питань стосувалися надання матеріальної допомоги, забезпечення будівельними матеріалами, ремонту будинку, відновлення газопостачання і проведення перерахунку за послугу, відновлення роботи газового котла і опалення.

Також на прийомі Євгенія Шахненка просили розібратися в неправомірності, на думку заявників, проведення робіт в приміщеннях цокольного поверху одного з будинків міста і продовжити необхідні дії щодо завершення будівництва житлового багатоквартирного будинку.

Всі жителі Харківської області, які прийшли на прийом до заступника голови ХОДА, в разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів облдержадміністрації. Питання, які потребують детального вивчення, Євгеній Шахненко взяв під особистий контроль.