Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь у VIII Національному з’їзді фармацевтів України

Юлія Світлична взяла участь у VIII Національному з’їзді фармацевтів України

Захід об`єднав близько 1,5 тисячі учасників та делегатів з 24 регіонів України та 22 держав світу.

Відкриваючи з’їзд, в.о. голови ХОДА Юлія Світлична зачитала привітальний лист від Президента України Петра Порошенка та побажала учасникам заходу плідної праці та нових звершень у розвитку фармацевтичної галузі.

«Харківщина – це регіон сталих традицій. Харків - це освітянська та наукова столиця України. Саме в нашому регіоні є перший та єдиний фармацевтичний університет, який готує професійні кадри та влаштовує їх на фармацевтичні підприємства області, - зазначила Юлія Світлична. -  Напередодні професійного свята фармацевтів я бажаю працівникам чудової професії здійснення бажань, мрій та сподівань. Розвитку та миру нашій Україні».

Організатори зазначають, що VIII Національний з’їзд фармацевтів України – це масштабна, значуща подія, на якій будуть обговорені питання, що пов’язані зі зростанням ролі фармацевтичної галузі в системі охорони здоров’я, визначенням подальшої стратегії розвитку її основних сегментів, вдосконаленням підготовки кваліфікованих кадрів.

«Кожен з`їзд фармацевтів – це значуща історична подія, можливість не тільки вшанувати чотирьохсоттисячне фармацевтичне співтовариство, але й підбити підсумки та обмінятися досвідом із зарубіжними колегами,представити стратегію розвитку», - зазначив ректор Національного фармацевтичного університету, голова робочого оргкомітету VIІI Національного з’їзду фармацевтів України Валентин Черних. 

У заході беруть участь представники вищих навчальних закладів Харкова, Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Тернополя, Івано-Франківська, Луганська, Львова, Одеси, Києва та інші, а також представники наукових інститутів, аптечних мереж, виробників та дистрибуторів, представники Державної служби України з лікарських засобів та асоціацій фармацевтів різних областей України.

На з`їзді будуть презентовані досягнення національної фармацевтичної індустрії, досвід інтеграції у європейський простір, розглянуті нагальні потреби галузі. Упродовж трьох днів роботи з`їзду делегати та учасники матимуть можливість спілкуватися з колегами, обмінятися практичним досвідом, обговорити сучасні аспекти розробки та промислового виробництва фармацевтичних препаратів, зокрема - біотехнології та нанотехнології у фармації, сучасні підходи до створення нових лікарських засобів, пакування та маркування лікарських препаратів, питання клінічної фармації, стан соціальної фармації, перспективи фармацевтичної освіти в Україні, зокрема - участі роботодавців у підготовці кадрів для фармації тощо.

Організатори форуму: Міністерство охорони здоров'я України, Міністерство освіти і науки України, Національна академія наук України, Національна академія медичних наук України, Громадська організація «Всеукраїнська фармацевтична палата», Харківська обласна державна адміністрація, Харківська обласна рада, Харківська міська рада, Громадська організація «Харківська обласна асоціація фармацевтичних працівників», Державна служба України з лікарських засобів, Національний фармацевтичний університет.

Більше фото