Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виші регіону зможуть навчати іноземних студентів без обмежень

Виші регіону зможуть навчати іноземних студентів без обмежень

Про це перший заступник голови ХОДА повідомила під час конференції педагогічних працівників Харківської області 29 серпня.

Говорячи про перетворення в галузі освіти регіону, Юлія Світлична зазначила, що в питанні реформ Харківщина має повне порозуміння та підтримку Президента, Кабінету міністрів, а також народних депутатів України.

Одним з прикладів такої підтримки стало втручання народного депутата Ірини Луценко у вирішення питання можливого обмеження кількості іноземних студентів, які навчаються в українських вишах.

«Завдяки своєчасному втручанню Ірини Луценко, не тільки в Харківській області, а й в масштабах всієї країни збережена можливість залучати до навчання іноземних студентів. Відміна постанови, яка обмежувала кількість іноземців у наших вишах, дасть можливість закладам спрямовувати залучені за рахунок навчання цих студентів кошти на зміцнення матеріально-технічної бази та, відповідно, покращення якості освітніх послуг. Цю проблему ми підіймали на засіданні ради ректорів, у якому взяла участь Ірина Луценко. І сьогодні проблема вирішена в повному обсязі», - підкреслила Юлія Світлична.

Більше фото