Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На площі Свободи пройшла акція «Армійський контракт»

На площі Свободи пройшла акція «Армійський контракт»

Воїни військових частин Харківського та Чугуївського гарнізонів разом із фахівцями Центру зайнятості розповідали харків’янам про переваги служби у ЗСУ за контрактом.

Інформаційно-роз’яснювальна акція «Армійський контракт», яку організувати офіцери Харківського обласного військового комісаріату за підтримки ХОДА і регіонального Центру зайнятості,  зібрала тисячі осіб. Про це повідомили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони в Харкові.

Військовослужбовці представили харків’янам понад 10 одиниць бойової та спеціальної техніки, а також 30 зразків стрілецької зброї, які знаходяться на озброєнні Української армії. Поруч знаходилися намети, де спеціалісти розповідали всім охочим про умови  служби в армії за контрактом.

«У такий спосіб ми постаралися ще вище підняти престиж армійської служби, а також запропонувати харків’янам зробити вибір на користь цікавого і яскравого життя у однострої воїна-контрактника, - пояснив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. - Приємно було побачити на даному заході дітей і підлітків, які із задоволенням фотографувалися біля бронетехніки чи брали до рук автомати. Можливо колись у майбутньому вони прийдуть на зміну нам – нинішньому військовому поколінню».
За словами офіцерів райвійськкоматів, із підняттям грошового забезпечення рядовим-контрактникам до рівня 7000 гривень, харків’яни стали активніше цікавитися військовими професіями.
«Чимало відвідувачів акції зібрали зразки озброєння Харківського зонального відділу військової служби правопорядку у Збройних Силах та Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, - розповіли про хід акції в Регіональному медіа-центрі МО. - Навіть з’явилися черги серед бажаючих посидіти у кабінах бронетранспортеру «Saxon» та піднятися на броню зенітного ракетного комплексу «Оса-АКМ».
Також відвідувачі заходу змогли скуштувати солдатської каші, яку зварили військові кухарі на польовій кухні типу КП-130.
У підсумку одного дня роботи із потенційними воїнами-контрактниками у центрі Харкова, близько 85 осіб залишили свої данні офіцерами райвійськкоматів та визначилися із порядком призову на військову службу.

Довідка. З початку 2016-го року вже понад 2000 мешканців Харківщини стали до лав військовослужбовців служби за контрактом у ЗСУ, з них 160 – жінки. Обидва показника стали рекордними для регіону за усю історію незалежності України.