Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янам розкажуть про службу за контрактом та продемонструють військову техніку

Харків’янам розкажуть про службу за контрактом та продемонструють військову техніку

Інформаційно-роз'яснювальна акція «Армійський контракт» відбудеться 13 серпня на площі Свободи з 10:00 до 13:00.

Акція проводиться за ініціативи Харківського обласного військового комісаріату, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та обласного центру зайнятості.

На головній площі Харкова буде представлено 10 одиниць бойової та спеціальної техніки та 30 зразків стрілецької зброї, які знаходяться на озброєнні українського війська. Про технічні та тактичні можливості зброї харків’янам розкажуть курсанти військових вишів.

Також на площі будуть встановлені намети, в яких представники регіональних центрів зайнятості та військовослужбовці військових частин Харківського, Чугуївського, Сєвєродонецького та Бахмутського гарнізонів влаштують лекції для потенційних воїнів-контрактників. Вони розкажуть про особливості служби, соціальні гарантії і вакантні посади у підрозділах Збройних сил України.

Також відвідувачі заходу зможуть скуштувати солдатської каші, приготовленої на польовій кухні типу КП-130.

«Ми вже вдруге проводимо таку акцію, щоб підняти престиж військової служби серед харків’ян, - розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін. - З початку року ми вже відібрали для армії понад 2000 добровільних рекрутів, що є рекордним показником для нашого регіону. Протягом липня, коли проводилася перша інформаційно-роз`яснювальна акція «Армійський контракт» та організовувалися інші подібні заходи райвійськкоматами Харківщини, було успішно відібрано 400 новобранців-контрактників. Запрошую усіх громадян з сім’ями побувати на місці проведення акції, поспілкуватися з воїнами, зробити унікальні фото та замислитися над військовою професією».