Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область займає лідируючі позиції за обсягом виконання будівельних робіт

Харківська область займає лідируючі позиції за обсягом виконання будівельних робіт

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович під час прес-конференції 10 серпня.

На заході, що був присвячений Дню будівельника, обговорили ситуацію в будівельній галузі регіону та на ринку первинного житла в місті Харків. Представники найбільших забудовників області говорили про плани та прогнози на майбутній рік. Фахівці запевнили: обсяги будівництва в Харківській області тільки зростатимуть.

Михайло Рабінович підкреслив, що на даний момент за обсягом виконання будівельних робіт наша область посідає друге місце в Україні.

«Цього року ми плануємо здати в експлуатацію мінімум 400 тис. кв. м житла. Для порівняння, минулого року здали 380 тис. кв. м, а в 2014-му - 281 тисячу - надав інформацію директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА. - Зараз уже здано 166 тисяч квадратних метрів, з яких 85 тисяч - багатоквартирні житлові будинки, 65,7 тис. - індивідуальні об'єкти та 13,4 тис. - об'єкти реконструкції в місті й області».

Михайло Рабінович також нагадав, що за ініціативи обласної адміністрації запрацювала Програма забезпечення підтримки учасників антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016-2018 роки. Згідно з умовами програми, учасникам АТО надаватиметься фінансова підтримка в сумі 40% від нормативної вартості житла.

«На реалізацію цієї програми закладено близько 32 млн грн - це в розрахунку на 185 сімей. Цього року плануємо виділити 5 млн з цієї суми, - уточнив Михайло Рабінович. - Програма розрахована не тільки на багатоквартирне житлове будівництво, але й передбачає будівництво індивідуального житла на виділених учасникам АТО земельних ділянках. Сьогодні ми працюємо разом з громадськими організаціями та з сім'ями військових. Уже створені кооперативи. Найближчим часом програма запрацює, і люди почнуть будуватися».