Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час кампанії «Дні здоров’я» медичні огляди пройшли більше 3000 демобілізованих

Під час кампанії «Дні здоров’я» медичні огляди пройшли більше 3000 демобілізованих

Питання медичного забезпечення учасників АТО обговорили 1 липня в ході селекторної наради під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Він зазначив, що на виконання положень Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» в області  з 23 травня по 23 червня 2016 року було проведено місячник «Дні здоров’я» для учасників антитерористичної операції.

«Я ще раз наголошую на важливості питання щодо  соціального забезпечення учасників АТО, у тому числі - надання медичних послуг. За підсумками наради буде підготовано відповідне доручення голови обласної державної адміністрації, де відображатимуться  всі питання учасників АТО, які потребують вирішення. Ці питання  мають  бути на контролі. Вони стосуються  в тому числі й психологічної підтримки та диспансеризації (за необхідністю) учасників антитерористичної операції, - зазначив Михайло Черняк. - У своїй роботі потрібно не забувати про те,  що це - ті люди, які забезпечують нам мирне життя і можливість розвиватися як на місцевому рівні, так і на державному».

«Під час місячника «Дні здоров’я» додаковими медичними оглядами охоплено 3 180 осіб або 60% від загальної кількості демобілізованих, у тому числі 1 355 (43,3%) - в районах області і 1 825 осіб (82,9%) - в місті Харкові», - повідомив головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Юрій Федченко. 

Окрім того він повідомив, що за результатами медичних оглядів на лікування до стаціонару направили 174 участника АТО, амбулаторну допомогу надали 668-м, 17 бійцям провели зубне протезування, в санаторних закладах оздоровлено 15 учасників АТО, ще 260-м видані санаторно-курортні довідки.

Окрім місячника «Дні здоров’я», Департаментом охорони здоров’я ХОДА з березня цього року організовувалися виїзди поліпрофесійних бригад у 28 районів області. Медики оглянули 460 учасників АТО.

«Під час огляду фахівцями надавалась лікувально-консультативна допомога демобілізованим, визначалась індивідуально для кожного потреба в амбулаторному та стаціонарному лікуванні, у тому числі - в закладах охорони здоров’я третинного рівня надання медичної допомоги. Особлива увага приділялася психологічній реабілітації цього контингенту пацієнтів», - зазначив Юрій Федченко.

Довідка. Станом на 15 червня 2016 року, згідно останнього реєстру, в Харківській області чисельність демобілізованих становила 5 331 особу, у тому числі 3 129 осіб в районах області та 2 202 - в місті Харкові.